Home A propos TBT onthult de realisatie van de artikels (+ VIDEO)

TBT onthult de realisatie van de artikels (+ VIDEO)

written by TheBelgianTouch 4 februari 2018
Valérie Fiala en Florence Bertulot

This post is also available in: Français

Hoe worden de artikels gerealiseerd die voorgesteld worden op The Belgian Touch. Wie zit er achter deze webzine ? Hoe selecteren we de onderwerpen ?

The Belgian Touch is een 100% Belgisch webzine dat nieuwe adresjes en leuke evenementen met jullie deelt of nog Belgische persoonlijjkheden die jullie absoluut moeten leren kennen ontmoet. Elk weekend verschijnt een agenda die activiteiten voorstelt in Brussel en de omgeving. Na negen maanden werk en tientallen verschenen artikels hebben we besloten om onze manier van werken voor te stellen. Zijn jullie klaar ? Daar gaan we !

 

 Hoe worden de artikels van The Belgian Touch gemaakt ?

Vooreerst is er de keuze van het onderwerp. We proberen voorrang te geven aan nieuwe adresjes of diegene die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. België barst van onvoldoende gekende adressen, talentvolle artiesten of eerder discrete evenementen die we in de schijnwerpers willen plaatsen. Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel contacteert een redactrice de persoon in kwestie om deze te onmoeten en meer te weten te komen over zijn adres / werk / evenement. Ofwel wordt The Belgian Touch gecontacteerd om een concept, een adres of een artiest te ontdekken. In het laatste geval wordt dan op de redactie eerst overlegd of het onderwerp pertinent is en in overeenstemming met de editoriale lijn.

Elk artikel is een ontmoeting : tussen The Belgian Touch en het onderserp. Wat ons vooral interesseert is het menselijk contact. We gaan persoonlijk ter plaatse of we ontmoeten de Belgen waarover onze artikels handelen om zo goed mogelijk over te brengen wat we ontdekt hebben.

 

Meestal wordt de redactrice vergezeld door een fotograaf. We hechten groot belang aan het visuele aspect en de teksten, ook al publiceren we daardoor misschien wat minder vaak. We willen dat jullie plezier hebben tijdens het lezen, maar ook dat het een streling is voor het oog.

The Belgian Touch heeft twee voltijdse redactrices Florence Bertulot en Valérie Fiala. Daarnaast kan de equipe ook tellen op de julp en steun van Laurie Delrue die artikels schrijft als ze tijd kan vrijmaken. De fotograaf die meestal voor de foto’s zorgt is niemand anders dan Robin Ceccarini.

 

Valérie Fiala
Florence Bertulot

 

Dankwoord

Bedankt dat jullie steeds talrijker zijn om onze artikels te lezen en ons te volgen op de sociale media. ♡

We bedanken het Goose CaféMakifornia en het MIM  die ons ontvangen hebben voor het draaien van deze video.

Ook bedankt aan RL Films (voor de realisatie van de video), Robin Ceccarini (voor de vele foto’s) en Jacques Delfosse (voor zijn hulp tijdens de tournage).

Jacques Delfosse
Rafael Losa

Als u vragen of suggesties heeft of u een onderwerp wil voorstellen, aarzel niet om ons te contacteren.

Behind the scene

 

Groep photo

Sushi van Makifornia

Team Building

Leave a Comment

Newsletter

Newsletter

Chaque mois, la rédac vous propose de découvrir quatre articles incontournables, à découvrir ou redécouvrir toujours avec autant de plaisir !

Félicitations, vous êtes désormais inscrit à la Newsletter The Belgian Touch