Home Leuke adresjes DE BOABAB RETRAITES, ONTSPANNING, CREATIVITEIT EN WELZIJN IN BELGIË

DE BOABAB RETRAITES, ONTSPANNING, CREATIVITEIT EN WELZIJN IN BELGIË

written by Florence Bertulot 20 november 2017

This post is also available in: Français

Mama's nemen tijdens een dag of een weekend tijd voor zichzelf in Baobab retraites met afwisselend ontspanning, creativiteit en welzijn

Hun hoofddoel is om aan mama’s de mogelijkheid te geven om eens los te zijn van het dagdagelijkse en hun batterijen op te laden, want geef toe, mama zijn is een tweede job. We konden deelnemen aan de eerste editie en zijn blij om jullie dit project voor te kunnen stellen

Les retraites Baobab
Les retraites Baobab

Welzijn, yoga en creativiteit

We hebben de gelegenehid gehad om deel te nemen aan het eerste Baobab weekend en waren meteen weg van het concept. De basis isyoga en welzijn. Ons weekend was gericht op creativiteit, maar elke retraite zal verschillend zijn van een andere ofwel wat betreft de activiteiten, ofwel wat het thema betreft. Er zullen ook gemengde retraites zijn, waar zowel aan het welzijn, het zelfvertrouwen of het open zijn naar de wereld gewerkt wordt. Volgende thema’s voor retraites zijn bijvoorbeeld Sint Valentijn, Moederdag, aanstaande moeders of moeder-kind. Bepaalde retraites zullen essentieel rond zorg en ontspanning draaien, de avonden zullen dan voor al aan welzijn en massages gewijd zijn.
Les retraites Baobab

Gedurende elke retraite geven de leraars yoga en meditatie tips en goede raad om de dagelijkse stress de baas te kunnen, meester te zijn van jezelf en je emoties.

Het doel is echt aan de mama’s de werkmiddelen te geven die ze kunnen gebruiken eens ze weer thuis zijn als bijvoorbeeld hun kleintje van drie luidkeels begint te wenen als men de deur van de kamer durft dicht te doen

Les retraites Baobab
Les retraites Baobab

In de ateliers streeft men naar grote diversiteit om nieuwe technieken te kunnen ontdekken. Het doel is om naar huis terug te keren met mooie afgewerkte producten. Elke retraite zal steeds zeer verschillend zijn van de voorgaande zodat er wel iets is voor iedereen.

We hebben het geluk gehad om wenskaarten te maken, slingers in origami en macramé .. Niet alleen was het resultaat mooi, maar we konden een volledig op onszelf geconcerntreerd zijn , tot rust komen en opnieuw in overeenstemming zijn met onszelf.

Le Baobab retraites créatives
Les retraites Baobab
Les retraites Baobab

Momenteel zijn de retraites gereserveerd voor vrouwen omdat de vraag ervoor voor mannen nog niet groot is. Maar er zullen steeds retraites blijven die enkel voor vrouwen toegankelijk zijn omdat ze zich nu eenmaal meer in een sfeer van vertrouwen zijn onder elkaar.

Les retraites Baobab

De residentiële retraites vinden om de drie maanden plaats. De retraites van één dag gaan elke maand door, om de mama’s die minder tijd en middelen hebben ook de gelegenheid te geven om eens een dagje voor zichzelf te hebben.

Les retraites Baobab
Les retraites Baobab

Mompreneurs

Mompreneurs is een netwerk van mama’s die zelfstandige ondernemers zijn die we terugvinden in elk deel van het land, alhoewel ze op landniveau onafhankelijk zijn. Het netwerk biedt hulp aan op vlak van vormingen om elkaar te helpen om een business op te starten. Het is heel ambitieus voor een jongen moeder om als zelfstandige ondernemer te starten als men kleine mondjes eten moet geven. Dit netwerk heeft de mogelijkheid om te starten en zich te laten kennen.

Waarom vermelden we dit ? Omdat de dames die de retraites organiseren, alsook de oprichtster hiervan deel uitmaken.

Le Baobab retraites créatives

Praktische info

  • Enkel in België
  • Frans - Engels
  • Retraite 1 dag : 100-110€
  • Residentiële retraite : 330 - 500€ 

De prijs omvat : het materiaal voor de activiteiten, de toegang tot de residentie, ontbijt, middageten, vieruurtje, avondeten, toegang tot de welness, massages...

Leave a Comment

Newsletter

Newsletter

Chaque mois, la rédac vous propose de découvrir quatre articles incontournables, à découvrir ou redécouvrir toujours avec autant de plaisir !

Félicitations, vous êtes désormais inscrit à la Newsletter The Belgian Touch