Home Artistes Belges DENIS MEYERS : EEN VEELZIJDIGE BERLGISCHE ARTIEST !

DENIS MEYERS : EEN VEELZIJDIGE BERLGISCHE ARTIEST !

written by TheBelgianTouch 19 maart 2018

This post is also available in: Français

Denis Meyers, 38 jaar oud is een veelzijdige Belgische artiest. Als zijn naam bij u een belletje doet rinkelen is het waarschijnlijk door zijn project Remember Souvenir. We hebben hem ontmoet in zijn atelier om wat meer te weten over zijn kunst.

Foto’s door  Robin Ceccarini

Denis Meyers is een Belgische meervoudige artiest. Hij realiseerde onder andere het tijdelijk project Remember Souvenir. Voor dit project mocht de schilder het oude gebouw van firma Solvay in Brussel innemen om er een gigantisch kunstwerk van te maken. Een première op wereldniveau!

Wat was je opleiding?

Ik heb zes jaar typografie gevolgd in “Ter Kameren Nationale Hogeschool voor Visuele Kunsten”, maar ik heb ook aan ander ateliers deelgenomen (design, zeefdruk, gravure, textiel,…) Die jaren hebben me zeker beïnvloed want ik schilder uitsluitend gezichten en letters. Het volgende van diverse ateliers heeft me toegelaten om te diversifiëren: ik snijd uit hout, meubels, werk met keramiek, doe aan body painting, … Ik varieer ook graag de basis waarop ik werk: skates, auto’s, menselijke lichamen … Momenteel interesseer ik me meer en meer in beeldhouwkunst. Eigenlijk werk ik niet graag aan hetzelfde, ik heb nood aan variatie in mijn activiteiten.

Hoe ben je terecht gekomen in het statuut van artiest ?

Na Ter Kameren, het ik het beroep van graficus uitgeoefend en tegelijkertijd artiest maar losgekoppeld van elkaar. Graficus was op vraag van de klant terwijl ik als artiest iets persoonlijk kon doen, waarover ik nadien kon beslissen om het tentoon te stellen os niet. Mijn projecten als graficus en artiest overlapten elkaar vaak, maar ik had onvoldoende middelen om me volledig als artiest te lanceren.

Solvay heeft me toen de gelegenheid gegeven om deel te nemen aan het meest waanzinnig project ooit. Daarnaast heb ik op dat moment ook een relatiebreuk meegemaakt en dat was de trigger “Het is nu of nooit”.  Vanaf dat moment kon ik als voltijds artiest aan de slag.

Gedurende 18 maanden heb ik de immense gebouwen beschilderd en de optiek van een tijdelijke werk, een première op wereldniveau. Door dit project heb ik veel interessante ontmoetingen maar het gaf me ook bekendheid in de media. Het gaf me de gelegenheid om meer voor mezelf te werken als artiest.

Extincteurs Denis Meyers

Waar vind je je insipratie ?

Ik houd schetsboeken bij op dagelijkse basis en dit reeds gedurende 20 jaar. Ik vind er mijn inspiratie in, maar de woorden die vloeien er op natuurlijke wijze uit voort. Ze komen op instinctieve wijze uit mijn hoofd en mijn hart. Als ik er nu op terugkijk was Remember Souvenir therapeutisch voor mij. Maar ik beheers wat ik wil laten doorschijnen aan de mensen door te spelen op leesbaarheid, overlapping en licht.

Ik maak nooit veel ontwerpen vooraf, ik ben meer een doener dan een denker. Ik ben zeer intutief.

Wat zijn je toekomstige projecten?

Momenteel werk ik samen met verschillen merken, onder ondere met het huis Vervloet. Op artistiek gebied ben ik bezig met een werk dat tentoongesteld zal worden in Besançon, over een rivier. Het zal enkel zichtbaar zijn vanuit de citadel, een honderdtal meter hoger.

Ik werk eveneens aan een boek over het project Solvay dat met Kerst 2018 zal uitkomen (kan hier vooraf besteld worden) , alsook aan een documentaire van 52 minuten.

Op Instagram kan u alle actualiteit over Denis Meyers terugvinden:  d6ni5m

 

Bombes Denis Meyers
Atelier de Denis Meyers
Interview de Denis Meyers par The Belgian Touch
Interview de Denis Meyers par The Belgian Touch
Atelier de Denis Meyers

You may also like

Leave a Comment

Newsletter

Newsletter

Chaque mois, la rédac vous propose de découvrir quatre articles incontournables, à découvrir ou redécouvrir toujours avec autant de plaisir !

Félicitations, vous êtes désormais inscrit à la Newsletter The Belgian Touch